Activiteiten tips: Bezoek een museum in Eindhoven!

Bent u op zoek naar een leuk uitje in Eindhoven voor kinderen en volwassenen? Bezoek dan een van de vele musea in Eindhoven. Dit is dé stad waar geschiedenis, cultuur en techniek samen komen. Kom alles te weten over DAF-voertuigen, reis 2000 jaar terug in de tijd naar de prehistorie of juist naar de toekomst met Philips. Kortom, redenen genoeg om binnenkort een bezoek aan Eindhoven te plannen.

  • PreHistorisch Dorp
  • Philips Museum
  • Van Abbemuseum
  • DAF Museum

Van prehistorie tot aan de toekomst

Eindhoven biedt verschillende musea aan voor alle leeftijdscategorieën. Bent u op pad met kinderen? En heeft u altijd al meer willen weten over Nederland in de prehistorie en Middeleeuwen? Bezoek dan het PreHistorisch dorp waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Beleef een dag in de nagebouwde stad en neem deel aan historische workshops en rondleidingen, die gegeven door historische bewoners. U komt te weten hoe de eerste boeren in Nederland werkten, hoe een dag in Nederland in de Romeinse tijd eruitzag én u kunt een virtuele tijdreis maken met De Tijdkijker. Proef ten slotte de historie en bak echte Germaanse pannenkoeken of probeer de vroegere ambachtelijke specialiteiten van de Herbergier.

Bent u gek op techniek? Dan bent u in Eindhoven in de juiste stad! Jaarlijks vinden hier diverse events rondom het thema technologie plaats. Daarnaast kunt u het hele jaar door het Philipsmuseum in Eindhoven bezoeken. De bijzondere collectie toont alle innovaties tot nu toe én zelfs die van morgen. Zo ziet u met eigen ogen hoe een kleine groeilampenfabrikant is uitgegroeid tot en met het wereldbekende en toonaangevende bedrijf van vandaag.

Van Mondriaan tot aan DAF

De liefhebber van hedendaagse kunst kan zijn hart ophalen in het Van Abbemuseum. Het museum in Eindhoven opent haar deuren van dinsdag t/m vrijdag en toont haar bezoekers indrukwekkende collecties met onder andere werken van onder andere Appel, Mondriaan, Picasso en Kandinsky. Bent u onder de indruk van de collecties? Neem dan een kijkje in de museumshop waar een uitgebreide collectie aan kunstboeken, tijdschriften, ansichtkaarten en kunstenaarsuitgaven wordt aangeboden. En designliefhebbers opgelet: de museumshop heeft maandelijks speciale aanbiedingen van designproducten!

Tot slot wordt de indrukwekkende geschiedenis van de Van Doorne’s aanhangers tot DAF Trucks N.V. tentoongesteld in het DAF Museum. Deze bijzondere collectie bevat zelfs de prototypes die nooit zijn geproduceerd. Dit museum is een absolute must-see voor de liefhebbers van auto’s en vrachtwagens. 

Maak uw Eindhoven stedentrip compleet

Maak uw bezoek aan Eindhoven compleet met een overnachting in Hotel Eindhoven. Hotel Eindhoven ligt slechts 10 minuten van het centrum en de meeste musea in Eindhoven. Huur bij mooi weer een fiets en combineer het museumbezoek met een mooie fietstocht door het natuurgebied Genneper Parken. Daarna kunt u op uw luxe en comfortabele kamer heerlijk bijkomen na een dag vol cultuur en natuur. Zo biedt hotel Eindhoven onder andere;

  • 3 restaurants met ieder een eigen kaart; van onbeperkt genieten tot trendy sushi
  • 9 verschillende soorten kamers en suites, kinderbed bijboeken is mogelijk
  • Gratis parkeren voor alle gasten
  • Gratis toegang tot het Toucan Sport & Welness Center met verwarmd zwembad
  • Fietsverhuur
  • Entertainment in Jack's Casino (toegang 21+)

De culturele mogelijkheden zijn eindeloos in Eindhoven. Bent u er al uit welk museum u gaat bezoeken tijdens uw weekendje Eindhoven? Wellicht heeft u meerdere dagen nodig! Bekijk ook onze arrangementen voor een uitgebreid verblijf inclusief ontbijt en diner.