Welkom

Wij heten u graag van harte welkom bij Van der Valk Hotel Eindhoven, een echt familiebedrijf met een rijke historie. Het is een heerlijke plek om te ontspannen, te werken en te genieten. Wij hopen dat u zich snel thuis voelt bij ons en zullen ons uiterste best doen om u tijdens uw verblijf positief te verrassen en uw verwachtingen te overtreffen!

Op deze pagina vertellen wij u graag meer over ons hotel, onze geschiedenis, ons duurzame beleid en waarom het zo leuk is om deal uit te maken van ons team!

Familiegeschiedenis
Martinus van der Valk, was het nakomertje uit een gezin van 24 kinderen. Toen zijn ouders overleden, erfde hij boerderij De Gouden Leeuw te Voorschoten, met bijbehorend café en slagerij. Als autohandelaar was Martinus veel onderweg en het viel hem op dat je buiten de deur nergens zo lekker kon eten als thuis. Hier ontstond het idee om een plek te creëren waar gasten lekker konden eten als ze van huis waren. Twee zonen van Martinus, Arie en Gerrit, traden steeds meer op de voorgrond. Arie was de financiële man van het concern en Gerrit de ondernemer en het gezicht naar buiten. Motel Eindhoven, wat later Van der Valk Hotel Eindhoven werd, was voor Gerrit van der Valk meteen een locatie met toekomstperspectief. Aan de A2, de doorgaande route naar het zuiden en aan de E3 (nu A67) richting Duitsland, bij de afslag naar het centrum van Eindhoven.

Motel Eindhoven was een zeer belangrijk project voor het familiebedrijf. Met negentig kamers en een restaurant was het destijds (in 1974) het grootste bedrijf van het Van der Valk-concern. Cees Polman en zijn vrouw Wil Polman-Luiten, 3e generatie Van der Valk, gingen het motel runnen. Vanaf dag een liep het meteen als een trein. Het waren dan ook hectische tijden voor Cees Polman en zijn vrouw Wil. Nog geen vier jaar na de opening begon de eerste uitbreidingsoperatie van Motel Eindhoven al: een verdubbeling van het aantal kamers tot 180. Bovendien werd bij het motel een sportcentrum met binnen zwembad gebouwd.

 

Valk 2.0
Bijna vijfentwintig jaar na de start van Motel Eindhoven doet Wil Polman-Luiten een stapje terug en is het de beurt aan de nieuwe generatie om het hotel te gaan leiden. Veertig jaar heeft Wil Polman -Luiten haarzelf met hart en ziel ingezet voor het concern.

Sinds de komst van Rick Polman in 1996 hebben vader en zoon een flink aantal veranderingen doorgevoerd. In 2004 ging er wederom een verbouwingsronde van start die tot gevolg had dat het aanzicht van het hotel rigoureus veranderde. Het hotel kreeg er een complete toren met 12 verdiepingen bij wat resulteerde in 275 hotelkamers met luxere faciliteiten. In 2011 diende zich de volgende verbouwing aan, die zich vooral focuste op de zakelijke markt. Na twee jaar, in april 2013, werd het vernieuwde congrescentrum 040 Congress & Events geopend.

Hotel Eindhoven heeft zich na de renovatie ontpopt tot een imposant state of the art hotel. Rick Polman heeft hij het hotel in zijn visie doorontwikkeld tot wat het nu is: een prachtig viersterren hotel met 267 kamers, drie restaurants, een modern congrescentrum met 26 multifunctionele zalen en een eigen sportcentrum met verwarmd binnenzwembad en fitnessfaciliteiten. Een omgeving waar gastvrijheid altijd tot in de kleinste details is uitgewerkt: een aangename plek om te vertoeven; een thuis voor elke wereldreiziger; een toonaangevende locatie voor de zakelijke bezoeker. De normen voor hoge kwaliteit en gastvrijheid zijn gevormd door vele generaties Valken en daar zijn we trots op!

Share your expierence online!
Niemand is belangrijker voor ons dan u als gast! Daarom willen we graag zien/horen hoe uw verblijf bij Valk Hotel Eindhoven was.

#valkeindhoven
Facebook - Instagram - LinkedIn

Werken bij team Toucan
Wij vinden het belangrijk dat niet alleen onze gasten, maar ook onze medewerkers zich bij ons thuis voelen. Want blije collega’s zorgen voor blije gasten. Bij ons werk je in een open, spontane sfeer en krijg je de gelegenheid om jezelf te ontplooien. Samen doen we er alles aan om onze gasten de hoogst mogelijke service te bieden. 'Gewoon Gastvrij'. Zo luidt de slogan van Hotel Eindhoven.

Vacatures en solliciteren
Wil jij ook aan de slag bij de grootste horeca-familie van Nederland? Bekijk dan snel onze vacatures en wie weet ben jij straks onze nieuwe collega!

Duurzaam beleid
Een beter milieu én de hoogste service voor onze gasten, daar draait ons beleid om. En niet zonder succes want dankzij ons duurzame beleid hebben wij diverse certificaten mogen ontvangen.

 • Green Key Gold
  Als duurzame onderneming is Van der Valk Hotel Eindhoven gecertificeerd met het Green Key Gold certificaat. Hiermee nemen wij onze verantwoordelijkheid ten aanzien van de natuur en het milieu, zonder dat u hiervoor hoeft in te leveren op comfort.
 • Duurzaam Ondernemer
  Daarnaast hebben wij al 4 keer op rij de prijs ‘Keurmerk Duurzame Ondernemer’ mogen ontvangen. Dit is de hoogst haalbare onderscheiding voor duurzaam ondernemen binnen de gemeente Eindhoven.
 • Hoogste trede op de PSO prestatieladder voor Sociaal ondernemen. 
  Ook heeft Hotel Eindhoven een status van Trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen van TNO. Met deze erkenning tonen wij aan op een duurzame en kwalitatief goede wijze werkgelegenheid te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
 • SafeHotel
  Van der Valk Hotel Eindhoven heeft in 2009 als eerste hotel in Nederland het certificaat SafeHotel mogen ontvangen. Dit betekent dat het hotel voldoet aan de meest recente eisen van de Europese Unie als het gaat om brandveiligheid.
 • MVO beleid
  Bovendien besteden wij al sinds geruime tijd veel aandacht aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zowel bij de interne bedrijfsvoering als bij de keuze van leveranciers, houden wij nauwlettend rekening met onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Lees alles over ons groene beleid in onze MVO verklaring.