Over ons

Ons beleid. Groen en veilig

Een beter milieu én de hoogste service voor onze gasten. Daar draait ons beleid om. Het beste van twee werelden. Zo hebben we de Gouden Green Key en zijn we gecertificeerd

Duurzame Ondernemer 2014

Met trots hebben wij het gouden keurmerk voor Duurzame Ondernemer 2014 voor de derde keer op rij in ontvangst mogen nemen. Dit is het hoogst haalbare onderscheiding voor duurzaam ondernemen binnen gemeente Eindhoven. Het keurmerk laat zien hoe ver organisaties in Eindhoven zijn in het streven naar duurzaamheid.  

Gouden Green Key

Ons hotel heeft een Gouden Green Key. Dit is hét internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche die serieus en controleerbaar werken aan milieuzorg. De Green Key staat garant voor de inzet van de ondernemer om meer aan het milieu te doen dan de wet- en regelgeving van hem verlangt. Zo denken wij dagelijks na over hoe wij kunnen meewerken aan een beter milieu. Onlangs hebben wij bijvoorbeeld al onze halogeenlampen vervangen voor LEDverlichting. 

SafeHotel

De Europese Unie heeft eenduidige Europese richtlijnen voor hotels uitgevaardigd. Hiervoor is een EU-certificatiemethode ontworpen waarbij op uniforme wijze inspectiecriteria voor het beoordelen van brandveiligheid wordt toegepast. Hotel Eindhoven is als eerste hotel in Nederland in 2009 gecertificeerd volgens de Global Hotel Security Standard van SafeHotel.

MVO beleid

Sinds geruime tijd besteedt Hotel Eindhoven veel aandacht aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zowel bij de interne bedrijfsvoering als bij de keuze van leveranciers, houden we nauwlettend rekening met onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Op 27 maart 2013 hebben we wederom een gouden exemplaar van het Keurmerk Duurzaam Eindhoven in ontvangst mogen nemen.

 

Hoogste trede op de PSO prestatieladder voor Sociaal ondernemen. 

Voor een nieuwe periode van twee jaar heeft Van der Valk Eindhoven de status van Trede 3 behouden op de Prestatieladder Socialer Ondernemen van TNO. De vestiging in Eindhoven is al sinds 1 maart 2015 gecertificeerd op de PSO-Prestatieladder. De onderneming laat met deze hernieuwde erkenning weer zien dat op een duurzame en kwalitatief goede wijze werkgelegenheid te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De PSO is het landelijke meetinstrument en erkende keurmerk van TNO. De audit voor deze hercertificering van Van der Valk is gedaan door DNV GL .

Meer informatie

Lees alles over ons groene beleid in onze MVO verklaring.

Bekijk ook:

Historie

Medewerkers

Duurzaamheid

Vacatures