Fitness

Als u een hotel met fitnessruimte zoekt om uw conditie op peil te houden tijdens uw verblijf, dan bent u bij Hotel Eindhoven aan het juiste adres! In onze fitnessruimte vindt u een breed aanbod Technogym cardio- en krachtapparaten. Bij Toucan Sportsclub staan de behoeftes van onze gasten centraal. Daarom bieden wij diverse sportfaciliteiten aan (op afspraak):

  • Groepslessen
  • Vrij trainen
  • Begeleid vrij trainen 

Helaas is de fitnessruimte niet toegankelijk voor mindervaliden. 

Openingstijden leden

Openingstijden Hotelgasten

Lesrooster

Groepslessen

Het aanbod groepslessen is zeer divers. Train uw complete lichaam en blijf gemotiveerd dankzij de muziek tijdens Bodygym! Of kiest u voor een combinatie van vitaliteit en ontspanning met Pilates? Een groepsles aquajogging in het verwarmde zwembad is ook zeker aan te raden.

Bekijk het lesrooster

Aquajogging

Tijdens een les aquajogging worden diverse soorten looptrainingen aangeboden en spierversterkende oefeningen gedaan. Alle grote spiergroepen in het lichaam worden intensief getraind. 30 minuten aquajogging staat gelijk aan 2 uur wandelen! Bewegen in verwarmd (+31 C) water.

Bodygym

Fitness op muziek. Terwijl de (kracht)oefeningen zorgen voor een veilige en effectieve training, zorgt de muziek voor plezier en motivatie. Tijdens de training komen alle spiergroepen uitgebreid aan bod. Het verhoogt de weerstand, verbetert uw conditie en is nog leuk ook!

Onze sportinstructeurs hebben een speciaal programma ontworpen voor ouderen waarbij rekening wordt gehouden met uw leeftijd en uw lichaam. Hoewel bewegen in al zijn vormen goed is voor ouderen, zijn sommige vormen van sport meer geschikt voor ouderen dan andere. De ouderen bodygym houdt hier perfect rekening mee.

Boks-Fit

BoksFit is een zeer gevarieerde manier van trainen. Door middel van verschillende bokstechnieken werkt u aan uw conditie en weerbaarheid. Deze work-out is een gebaseerd op de authentieke bokstraining en is een echte vetverbrander. Naast techniektrainingen, werkt u aan uw kracht en uithoudingsvermogen. Ervaring met boksen is niet nodig. 

 

Bootcamp

Bootcamp is in groepsverband sporten in de buitenlucht onder begeleiding van een van onze sportinstructeurs. Is binnen in een sportschool zitten niks voor u? Maar wilt u fit, sterk, soepel, strak en in de buitenlucht in beweging zijn? Dan is Bootcamp echt iets voor u! Een actieve les in de buitenlucht waar u in groepsverband zowel conditie als kracht traint. Maakt u zowel fysiek als mentaal sterk.

Cycling

Een indoor fietstraining met pittige ritmische muziek op de achtergrond die je naar het einde van de les begeleidt. Een pittige work out op een spinningfiets die niet voor iedereen is weggelegd. Durft u het aan?

Cycling is goed voor uw hart en vaten. U krijgt een sterk hart, het vergroot uw longinhoud en is goed voor een regelmatigere bloedsomloop en soepele spieren.

 

 

Pilates

Bij Pilates staan controle en correcte uitvoering centraal: de ademhaling en het bewustzijn om de juiste spieren te laten werken vormen de basis van iedere oefening. Tijdens deze groepsles komen oefeningen waarbij stabiliteit en lichaamshouding een belangrijke rol spelen aan bod. De oefeningen zijn gericht op de verbetering van lichaamshouding, lichaamsevenwicht en lichaamscontrole. Ideaal als u de training van uw lichaam en de bewustwording van uw lichaam wilt combineren!

 

Total body workout

Wilt u uw volledige lichaam trainen? Dan is de total body workout echt iets voor u! Dit is een intensieve circuit training van 30 minuten. Het verbetert uw prestatie en uithoudingsvermogen, vergroot uw explosieve kracht en is bevorderlijk voor uw vetverbranding.

Vrij of begeleid vrij trainen

Vrij trainen

Naast groepslessen is het natuurlijk ook mogelijk om vrij te trainen zonder begeleiding. In onze fitnessruimte vindt u diverse professionele cardio- en krachtapparaten. Alles is aanwezig voor een goede training! 

Begeleid vrij trainen

Wilt u graag trainen, maar weet niet waar u moet beginnen? Wij helpen u graag. Een professionele instructeur kan aan de hand van uw doelstellingen een persoonlijk trainingsschema voor u maken. Iedere 6 weken wordt het schema herzien en indien nodig aangepast. 

Enkele voorbeelden:

  • Afvallen
  • Voorkomen of behandelen van een specifieke blessure
  • Voorbereiding op een sportevent (zoals een marathon)
  • Conditieverbetering
  • Motivering

Personal Trainer

Heeft u behoefte aan meer begeleiding? De professionele en gecertificeerde trainers van onze partner Danaï Sport Eindhoven stellen graag een volledig persoonlijk plan met u op.