Van der Valk Wereldeters

Speciaal voor onze jongste gasten hebben wij een verrassend veelzijdige kindermenukaart samengesteld: Van der Valk Wereldeters. Kinderen worden met deze avontuurlijke en verantwoorde gerechten uitgedaagd om eens wat anders te eten dan de traditionele kindermenu's. Nieuwsgierig?

Bekijk hier de menukaart

Eten als een kind uit een ver land
Samen met Timo Toekan gaan de kinderen op reis naar landen als Hawaï, Zweden, Zuid-Afrika, China, Italië, en natuurlijk Nederland. Bij elk gerecht vertelt Timo allerlei weetjes en verhalen over het land. Deze spannende reis verandert elk half jaar zodat het verrassend blijft welke gerechten dit keer op de menukaart staan. 

Het boek 'Wereldeters'
De kindermenukaart is geïnspireerd op het bekroonde boek ‘Wereldeters’ van Marjolein de Vlaam. Net als de menukaart is het boek vrolijk vormgegeven en vindt u er leuke verhalen en grappige weetjes over verschillende landen uit de wereld en de lekkerste recepten. Het boek is te koop bij alle deelnemende Van der Valk restaurants.

Van der Valk & KidsRights
Omdat Van der Valk als familiebedrijf ook iets wilt betekenen voor kinderen die het minder goed hebben, steunen wij de organisatie KidsRights. Deze organisatie komt op voor de positie van kwetsbare kinderen waar ook ter wereld. Met onze kindermenukaart steunen wij in het bijzonder de KidsRights Changemakers Movement. De KidsRights Changemakers Movement is een wereldwijd online platform, speciaal voor de moedige kinderen en jongeren die in actie komen voor kinderrechten; de changemakers. Op dit platform kunnen deze jonge changemakers elkaar vinden, ondersteunen, inspireren en mobiliseren, maar ook gevolgd worden door anderen, (financiële) steun ontvangen en een groeiend draagvlak creëren. Met het Wereldeters menu steunt Van der Valk de changemakers binnen de KidsRights Movement en erkent hiermee de kracht van kinderen in de realisatie, promotie en implementatie van kinderrechten.

Gezellig met de kinderen uit eten is dus niet alleen avontuurlijk, maar u steunt hiermee ook de KidsRights Changemakers!