De leukste plekken om cultuur te snuiven en te lunchen in Eindhoven

Eindhoven is een wereldstad! Door de uitgebreide monumentale objecten en musea biedt de stad een fantastisch uitganspunt voor mensen die op zoek zijn naar een vermakelijk dagje uit. Wat dacht u van een goed gevuld dagprogramma bestaande uit de stad verkennen, musea bezoeken en uitgebreid lunchen in Eindhoven? Ons hotel biedt maar liefst 3 heerlijke restaurants onder 1 dak en onze mogelijkheden voor lunch in Eindhoven zijn zeer uitgebreid! U heeft de keuze uit:

  • Restaurant Martinus; ambachtelijke lunchgerechten, dagvers
  • Het Buffet; Live Cooking restaurant, onbeperkt genieten
  • OZZO; Burger, bits & bites lunchgerechtjes van de kleine kaart

Ook zakelijke gasten, die willen lunchen in Eindhoven kunnen bij ons terecht. De strategische ligging aan de snelweg A2, de korte afstand t.o.v. Eindhoven Airport (slechts 12 minuten rijden) en de gratis parkeermogelijkheden maken het hotel een gewilde lunch locatie.

Genoeg cultuur voor iedereen

Eindhoven biedt een goede mix van modern en klassiek. Zo vindt u hier zowel de High Tech Campus, waar meer dan 150 technische bedrijven en instituten gevestigd zijn, maar ook ongeveer 150 rijksmonumenten. 

Daarnaast kunnen cultuurliefhebbers hun hart ophalen, want Eindhoven biedt meerdere unieke musea. Zo kunt u de eerste gloeilampenfabriek van Philips bezoeken, die nu dient als het Philips museum. Bent u een liefhebber van hedendaagse kunst? Dan mag een bezoekje aan het Van Abbemuseum niet ontbreken. De vormgeving van het museum is bijna even bijzonder als de collecties. Hier hangen onder andere werken van Mondriaan, Picasso, Appel en Kadinsky.

Onder de autoliefhebbers is het DAFmuseum een groot favoriet! Bekijk alle oude en huidige modellen en zelfs prototypes die nooit in productie zijn gegaan.

Bent u op stap met kinderen? Eindhoven Museum heeft een preHistorisch Dorp nagebouwd waar de tijd heeft stilgestaan. Het Dorp bestaat uit wel zes tijdperken! Hier leren kinderen van alles over de periode van de prehistorie tot aan de late middeleeuwen. Zo kunnen kinderen zelfs de geschiedenis herbeleven door middel van een virtuele tour.

Trek gekregen van het cultuur happen? Tijd voor lunch!

Tussen alle activiteiten door is het natuurlijk ook belangrijk om goed te lunchen. Op slechts 5 minuten rijden van het preHistorisch Dorp en 10 minuten van het DAFmuseum bevinden zich onze drie restaurants waar u het gezelligst en lekkerst kunt lunchen in Eindhoven. Voor elk wat wils, dus u kunt zelf bepalen welke van de drie uw favoriet is!

3 Sfeervolle restaurants voor een smaakvolle lunch in Eindhoven

Bij Brasserie Martinus staan ambacht en duurzaamheid centraal. Bij de bereiding worden voornamelijk streekproducten gebruikt, omdat wij veel waarde hechten aan een goede samenwerking met onze lokale leveranciers. De kaart is speciaal op het seizoen afgestemd en onze chefs hebben gekozen voor hedendaagse recepten met een subtiele hint naar traditionele Van der Valk gerechten.

Daarnaast kunt u onbeperkt genieten bij restaurant Het Buffet van verschillende gerechten, die onze chefs ter plekke voor u bereiden. U heeft ruime keuze uit warme en koude, zoete en hartige gerechten. Genieten voor een vaste prijs!

Tot slot kun u voor de lunch terecht in het trendy restaurant OZZO Food & Drinks. De kleine kaart met burgers, bits & bites biedt voldoende lekkernijen voor de lunch. Naast verschillende luxe thee- en koffiesoorten, biedt OZZO ook een ruim assortiment aan zorgvuldig geselecteerde wijnen en diverse likeuren aan. Geniet van heerlijke verse gerechten bij OZZO Food & Drinks in Eindhoven, die tevens modern en zeer stijlvol is ingericht.

Lunchen in Eindhoven bij Van der Valk, dat is genieten!

Als gast ervaart u onder andere de volgende voordelen:

  • Keuze uit 3 sfeervolle restaurants in Hotel Eindhoven om te lunchen
  • Overheerlijke gerechten, vriendelijk personeel
  • Ruim buitenterras
  • Een ideale locatie, vlakbij A2 en A67
  • Gratis parkeren

U kunt online een tafel reserveren of telefonisch via: 040 - 211 60 33.

Langer blijven?

Wilt u meerdere dagen besteden in Eindhoven? Bekijk dan ook eens de overnachtingsmogelijkheden. Als gast heeft u ook gratis toegang tot de fitness en het casino. Genoeg redenen dus om binnenkort een stedentrip naar Eindhoven te plannen!