Openbaar vervoer Eindhoven

Openbaar vervoer - trein

Vervoersbewijs: U kunt gebruik maken van een OV-chipkaart; deze kan persoonsgebonden zijn of anoniem. De anonieme OV-chipkaart kunt u verkrijgen bij een verkooppunt op het station of bij de verschillende kiosken. Op de anonieme OV-chipkaart moet opgewaardeerd zijn met minimaal 20 euro tegoet om te kunnen reizen.

De anonieme OV-chipkaart kunt u vaker gebruiken. Deze koopt u ook bij een NS-kaartautomaat of NS servicebalie. U betaalt eenmalig €7,50 en deze kaart is ook geldig voor de bus, tram, metro en pont. Voordat u gaat reizen, dient u de OV-chipkaart op te laden bij een NS-kaartautomaat. Ook dient u in- en uit te checken bij de OV-chipkaart palen op het station. Bij NS-kaartautomaten kunt u alleen betalen met pinpas.

Tegenwoordig kunt u ook met uw betaalpas, creditcard of smartphone in-en uitchecken. Nadat u op uw bestemming heeft uitgecheckt wordt er het bedrag waarvoor u hebt gereist van uw rekening afgeschreven.

Op elk station vindt u gele borden waar u van ’s ochtend vroeg tot ’s avonds laat kunt aflezen waar en hoe laat uw trein vertrekt. Boven de perrons vindt u ook vertrekborden. Daarop staat de tijd van de komende trein en waar deze naartoe gaat. Verandert er iets aan de dienstregeling, dan wordt dit omgeroepen en wijzigt het vertrekbord op het perron. Houd het vertrekbord dus altijd goed in de gaten!

Openbaar vervoer - bus

Direct voor Van der Valk Hotel Eindhoven vindt u een bushalte: P+R Genneper Parken. Lijnnummers 7, 317 en 318 brengen u binnen 10 minuten naar het Eindhoven Centraal of nbaar het centrum van Eindhoven. De actuele busstijden kunt u het beste bekijken op www.9292.nl.De tijden voor de treinen kunt u het beste bekijken op www.ns.nl

Mocht u niet in het bezit zijn van een OV-chipkaart, dan is het alleen mogelijk om een kaartje te kopen in de bus door te pinnen.