Openbaar vervoer Eindhoven

Openbaar vervoer - trein

Vervoersbewijs: U kunt gebruik maken van een wegwerpchipkaart of de anonieme OV-chipkaart. De wegwerpchipkaart is voor eenmalig gebruik. Deze koopt u bij een NS kaartautomaat of servicebalie van de Nationale Spoorwegen (NS). U betaalt per reis altijd een extra toeslag van 1 euro.

De anonieme OV-chipkaart kunt u vaker gebruiken. Deze koopt u ook bij een NS-kaartautomaat of NS servicebalie. U betaalt eenmalig €7,50 en deze kaart is ook geldig voor de bus, tram, metro en pont. Voordat u gaat reizen, dient u de OV-chipkaart op te laden bij een NS-kaartautomaat. Let op! Om met de trein te reizen heeft u een saldo van minimaal 20 euro nodig. Ook dient u in- en uit te checken bij de OV-chipkaart palen op het station. Bij NS-kaartautomaten kunt u alleen betalen met pinpas.

Op elk station vindt u gele borden waar u van ’s ochtend vroeg tot ’s avonds laat kunt aflezen waar en hoe laat uw trein vertrekt. Boven de perrons vindt u ook vertrekborden. Daarop staat de tijd van de komende trein en waar deze naartoe gaat. Verandert er iets aan de dienstregeling, dan wordt dit omgeroepen en wijzigt het vertrekbord op het perron. Houd het vertrekbord dus altijd goed in de gaten!

Openbaar vervoer - bus

Direct voor Van der Valk Hotel Eindhoven vindt u een bushalte: P+R Genneper Parken. Lijnnummers 7, 317 en 318 brengen u binnen 10 minuten naar het centrum van Eindhoven of naar NS Centraal Station Eindhoven. Bekijk hier de actuele bustijden. Voor het reizen met de bus heeft u altijd een geldig vervoersbewijs nodig. U kunt reizen met een persoonlijke, anonieme of wegwerp OV-chipkaart. U kunt ook een kaartje kopen in de bus (enkel pin-betalingen) of direct inchecken met uw bankpas. Vooraf een kaartje kopen is ook mogelijk.