Ontdek Eindhoven

Locatie

Ontdek Eindhoven

Eindhoven is de 5de stad van Nederland met ruim 200.000 inwoners. In onze levendige stad kunt u van alles ontdekken op het gebied van cultuur, techniek en en design. De binnenstad biedt volop mogelijkheden om leuk te winkelen en uit te gaan.

Kijk voor meer informatie over Eindhoven op:
www.eindhoven.nl

Winkelen

Eindhoven is "the place to be" voor de echte shopper.  Diverse grote overdekte warenhuizen, authenthieke boetiekjes en gezellige terrasjes maken Eindhoven een échte winkelstad. Kortom....alle ingrediënten voor een leuk dagje winkelen! 

Midden in het bruisende winkel hart van Eindhoven ligt aan de Markt een overdekt winkelcentrum: de Heuvelgalerie. Je vindt er een groot en divers aanbod winkels waaronder vele modespeciaalzaken, sportzaken, boekenwinkels en speciaalzaken op het gebied van cadeaus en sieraden.

Het Piazza Center ligt praktisch naast het centraal station van Eindhoven. Het moderne complex met vier verdiepingen winkelplezier grenst direct aan de Demer: een opeenvolgende populaire winkelstraat. Aan de achterzijde van het Piazza Center treft u nog enkele leuke eetzaakjes.

De kleine berg is één van de leukste winkelgebieden van Eindhoven! Hier vindt u veel unieke winkels zoals antiquairs, galeries en boekhandels. Maar ook zaken met zeer bijzondere mode, accessoires en sieraden. Mocht u van al het shoppen trek hebben gekregen, dan biedt de kleine berg ook een aantal zeer leuke eet- en drinkgelegenheden.

Concerten

Dynamo
Dynamo is muziek, Dynamo is sport, Dynamo is kunst, Dynamo is dans… Kortom, hier kan alles. Dynamo staat voor programmering met een harde rand. Ze zoeken de grenzen van de muziek op. Niet voor niets is Dynamo hét gabberpodium, hét underground hiphoppodium, hét electro/housepodium en nog altijd hét meest beruchte rock/metalpodium van Brabant! Verwacht bij Dynamo naast grote namen zeker ook lokaal en regionaal talent op het podium.

Parktheater
Parktheater Eindhoven is een van de grotere theaters in Nederland en ligt aan de rand van het Stadswandelpark in Eindhoven. Er worden theatervoorstelling en andere activiteiten voor bijna 300.000 bezoekers per jaar georganiseerd.

Effenaar
Poppodium Effenaar was tot 1971 een linnenfabriek midden in de binnenstad van Eindhoven. Na sluiting van de linnenfabriek verkeeg het de functie als jongerencentrum.  Na vijf jaar een thuishaven voor jongeren te zijn geweest werd besloten dat de Effenaar zich in de richting van cultuur diende te gaan ontwikkelen. Behalve een kleine zaal die onderdak biedt aan 400 mensen en een grote zaal die 1300 mensen kan ontvangen is er ook een eet café waar men kan dineren en/of drinken. 

Cultuur
Eindhoven staat bekend als echte cultuurstad. Bezoek één van de onderstaande musea:

MUSEUM VINCENTRE
In het Vincentre komt de wereld van Vincent van Gogh en zijn schilderijen tot leven. Op moderne wijze ervaart u het Nuenen van Vincent en ziet wandelend door het Vincentre hoe zijn beroemde kleurenpallet is ontstaan. Beleef hoe het schilderij 'De Aardappeleters' tot leven komt. Luister naar verhalen van inwoners van toen en hun beleving over Vincent.

Naast de permanente expositie presenteert het Vincentre ook wisselende exposities. In 2013 is een speciale expositie ingericht over het meesterwerk De Aardappeleters' en kunt u schilderijen bewonderen van Eindhovense schildersleerlingen van Van Gogh.

W. Website Museum Vincentre

HET PHILIPS MUSEUM
In het Philips museum krijgt u een fascinerend beeld van de wijze waarop het bedrijf zich van een kleine gloeilampen-fabrikant tot een groot en toonaangevend wereldconcern heeft ontwikkeld. Vanaf de start van de onderneming in 1891 tot en met de innovaties van morgen. Het Philips museum vertelt het verhaal over betekenisvolle innovaties en ambitieus ondernemerschap van het bedrijf waarmee het een impact op het leven van mensen heeft gehad. Het verbeteren van het leven van mensen staat nog steeds centraal bij alles wat ze doen.

Het Philips museum is gevestigd op de historische locatie waar Philips in 1891 zijn eerste gloeilamp heeft geproduceerd, in het centrum van Eindhoven. Het oude fabriekje is ingrijpend gerenoveerd en uitgebreid tot een plek waar erfgoed, ondernemerschap en innovatie samenkomen. Het Philips museum biedt inspiratie en plezier voor jong en oud.

W. Website Philips Museum

HET DAF MUSEUM
In het DAF Museum valt men van de ene verbazing in de andere. De vindingrijkheid die DAF voertuigen kenmerkt, vanaf 1928 tot heden, zal ook de niet- deskundige bezoeker boeien.

Op de benedenverdieping is een fraai dorpsplein ingericht, met winkeltjes uit de dertiger jaren, een gezellig café en niet te vergeten een replica van het kantoor van de van Doorne´s, alsmede een garage uit die tijd. Vanaf dat punt maakt men kennis met de veelzijdigheid van de DAF producten.

Beneden staan de vrachtwagens opgesteld met extra aandacht voor de mijlpalen uit de DAF geschiedenis. Een speciale motorengalerij geeft een goed beeld van de motoren ontwikkeling door de jaren heen.

Op de gaanderij boven staat een uitzonderlijke collectie personenwagens te pronken, waaronder een aantal interessante prototypen die nooit in productie zijn gegaan.

W. Website Daf Museum