DE TOEKOMST VAN CONFERENTIES

Fysieke ontmoetingen zullen de kern blijven vormen van succesvolle en ambitieuze ondernemingen. Ambitie is energie: de positionering van Eindhoven berust op het archetype van de Magiër. Het is een jonge stad die voortdurend in beweging is. Een stad die niet bang is om zichzelf opnieuw uit te vinden als dat nodig is. Alle ruimten in het Elysion Convention Center zijn van een dusdanige kwaliteit dat aanbestedingen voor internationale (associatie)congressen kunnen worden uitgeschreven en dat dit soort evenementen ook daadwerkelijk kan worden georganiseerd. Het Elysion Convention Center voldoet bij opening aan alle dan geldende voorschriften van de AIPC, maar het Elysion Convention Center is van plan nog hoger te mikken. Dit wordt bereikt door de krachten te bundelen met een 'innovatie partner'.

Samenwerken is de norm en gaat bliksemsnel. Creativiteit en logica staan in een elkaar versterkende relatie. Eindhoven staat gelijk aan energie. De behoefte om met teams en collega's samen te komen, ideeën met elkaar te delen en te creëren blijft aanwezig en vormt de kern van de energie. De vraag is alleen op welke manier we dit proces in de toekomst met nieuwe technieken innovatief vormgeven. De waarheid is dat we dat niet zeker weten. Daarom heeft Elysion de hand gereikt naar Six Fingers. Samen met deze 'innovatiepartner' blijven we zoeken naar merkvreemde trends in de MICE-industrie. Deze visie bepaalt de weg naar de toekomst op het gebied van verlichting, audiovisuele middelen, akoestiek en de ontwikkeling van sociale ontmoetingen tussen mensen en de (interactieve) communicatie van de toekomst. Het Elysion Convention Center heeft de handen ineengeslagen met een team van onderzoekers en ontwerpers om onze ambitie op innovatieve wijze vorm te geven en een Convention Center te creëren dat 'future proof' is.

Six Fingers: De toekomst begint met niet weten
Niemand weet hoe de toekomst eruit ziet. En dat is maar goed ook, want het brengt met zich mee dat we nog steeds de middelen hebben om die toekomst positief te beïnvloeden. Adaptiviteit is de kern van het nog te bouwen centrum: 'Adapting to new realities' is het concept voor het Elysion Convention Center. Het continue vermogen om zich aan te passen aan de veranderende wensen en aan onbekende technieken die over 15 jaar de realiteit zullen zijn.

De betekenis van TDK gaat voor ons verder dan de terminologische betekenis
Het omarmen van de problematiek van het Brainport gebied betekent dat de regio niet alleen economisch sterk moet zijn, maar ook van betekenis voor de mensen die er studeren, werken en wonen. Ook op dit gebied zal het Elysion Convention Center een belangrijke rol spelen. De locatie maakt het de ideale plaats voor dit onderdeel. De groene omgeving is uitnodigend en zorgt voor ontspanning voor zowel bezoekers van evenementen als voor de inwoners van Brainport. Dat is de reden om Elysion Convention Center te laten versmelten met de omgeving, zoals de Genneper Parken en de sportfaciliteiten. Het centrum zal verschillende rollen kunnen vervullen. In de weekenden zal het verschillen van doordeweekse dagen, evenals tijdens de zomervakantie in tegenstelling tot de zakelijke weken. Op deze manier ontstaat een nieuw icoon en magneet aan de zuidkant van Eindhoven.

Innovatiebureau Six Fingers heeft onderzoek gedaan naar nieuwe concepten die wereldwijd ontstaan op het gebied van ontmoeten en inspireren. En naar moderne vormen die sterk adaptief zijn. Welke concepten springen in het oog? Wat kunnen we leren van voorlopers in verschillende landen en branches? Deze inzichten worden, in samenwerking met ons, vertaald naar een concrete invulling van adaptiviteit en een manier om samen te smelten met de omgeving en de mensen die wonen en werken in het Brainport gebied. Variërend van Eindhovenaar tot expat en van bewoner tot bezoeker. Zo hebben we een Convention Center gecreëerd met internationale allure dat geworteld is in de geschiedenis en dat de toekomstige kracht van de Brainport zal helpen ontwikkelen.