SPORT EN VITALITEIT: DE SAMENWERKING MET SPORTCLUSTERS

Congressen op het gebied van gezondheid en vitaliteit, maar ook topsportevenementen en zelfs indoorwedstrijden behoren tot de mogelijkheden. Het auditorium heeft uitzicht op de podiumzaal (EA4) in de vorm van tribunes. De hoogte en grootte maken een grote variëteit aan sportevenementen, zoals volleybal, judo, boksen, tennis, handbal en basketbal, maar ook evenementen als de RoboCup passend mogelijk. Een capaciteitsvergroting en een ondersteunende en initiërende rol voor sport- en vitaliteitsgebied Genneper Parken worden tegelijkertijd gecreëerd.

Onze ambitie is om samen met diverse sportverenigingen, het zwemstadion, het Indoor Sportcentrum, Fontys Sporthogeschool en het cluster Sport & Techniek (CTO Zuid, TeamNL, BrabantSport) (inter)nationale topsporttoernooien en trainingskampen aan te trekken. Door de unieke positionering van de locatie kan dit een interessante aanvulling zijn. Evenementen als zodanig dragen bij aan de aantrekkingskracht van de regio en vinden vaak plaats in dalperiodes (vakanties en weekenden) en conflicteren dus zelden met zakelijke evenementen.

Van der Valk Hotel Eindhoven heeft ruime ervaring met dit soort evenementen en is gastheer geweest van diverse internationale toernooien zoals het EK Zwemmen, EK Waterpolo, WK Life Saving, EHL Hockey, EK Taekwondo en Judo, Eindhoven Box Cup en zal volgend jaar gastheer zijn van het WK Twirling (turnen). Het moge duidelijk zijn dat de regio en in het bijzonder de Genneper Parken een aantrekkelijke keuze zijn voor organisatoren van dit soort evenementen.

Het zou interessant kunnen zijn om naast lichamelijke oefening ook mogelijkheden te onderzoeken op het gebied van congressen en conferenties met betrekking tot sportevenementen over innovatie zoals fieldlabs, robotica, automatisering en (para)medische toepassingen. Grotere sportevenementen trekken internationale bezoekers en omvatten onderwerpen binnen het TDK-profiel waar regionale bedrijven en organisaties als VDL en de TU/e hun voordeel mee kunnen doen.