Elysion Auditorium

Een conferentiezaal van wereldklasse

Het auditorium is bereikbaar via een systeem van ruime trappen. Op verschillende niveaus is extra ruimte voorzien voor de pauzes van de bezette vergaderzalen. De plenaire zaal is industrieel, maar integreert een donkerder kleur. Deze kleur creëert ook een rustige sfeer en voorkomt storende weerkaatsingen van het licht. De lucht wordt in de zaal geblazen via een groot plenum, waardoor het hoogste comfort wordt gegarandeerd doordat er geen waarneembare luchtverplaatsing ontstaat. Het auditorium heeft een groot glazen paneel dat tegelijk als draaideur fungeert. Het paneel geeft de gast een spectaculair zicht op de skyline van de stad Eindhoven. Het Elysion Auditorium is uniek in zijn soort. Met een totale capaciteit van 1500 personen kan het alle internationale associatiecongressen huisvesten, maar door het unieke ontwerp kan het auditorium ook worden opgesplitst in drie kleinere segmenten, waardoor ook ruimte ontstaat voor kleinere conferenties en vergaderingen.

Elysion auditorium: Gelijkschakeling van uw congres
Het auditorium heeft een flexibele opzet waardoor meerdere configuraties mogelijk zijn op hoog niveau: een flexibel auditorium met een capaciteit van 100 tot 1500 personen met grenzeloze audiovisuele mogelijkheden.

Het hoofdauditorium kan worden opgesplitst in drie aparte auditoriumzalen met een capaciteit van respectievelijk 350, 360 en 350 zitplaatsen. De auditoriumzalen kunnen akoestisch worden opgesplitst, zodat ze tegelijkertijd onafhankelijk van elkaar kunnen worden gebruikt. De zichtlijnen binnen deze kleinere auditoria zijn van een kwaliteitsniveau dat voldoet aan dat van filmtheaters. Alle drie de zalen beschikken over een volledig uitgeruste regie/productiecabine. Door gebruik te maken van dubbelwandige, transparante scheidingswanden blijft de sfeer van de grotere zaal behouden door het directe zicht. Op verzoek kunnen de auditoriumzalen ook visueel gescheiden worden met de ingebouwde verduisteringsfaciliteiten. Elke zaal heeft een apart podium op het niveau van de stoelen op de eerste rij, dat kan worden opgetild als het niet wordt gebruikt. Wanneer het wordt opgetild, fungeert het tevens als akoestische bres. Alle drie de zalen zijn gevuld met comfortabele kwaliteitsstoelen, die zo nodig kunnen worden opgeklapt om ook als bijzettafel te dienen. Hierdoor ontstaat niet alleen een ruimte die geschikt is voor kleinere bedrijven en vergaderingen (voor ongeveer 100 personen), maar is ook een veilige afstand tussen de aanwezigen mogelijk als de vergadering of organisatie daarom vraagt. Motieven voor deze oplossing kunnen zijn het nieuwe normaal, de hygiënische maatregelen, maar ook onderzoeken of gewoon om extra comfort mogelijk te maken.

De auditoria hebben een gezamenlijke capaciteit van 1000 personen. Wanneer de ruimtes worden samengevoegd met de multifunctionele podiumzaal (EA4) van 750 m² wordt de capaciteit vergroot met nog eens 500 personen, door gebruik te maken van verplaatsbare tribunes. EA4 omvat een bedieningscabine en biedt ruimte aan 50 extra zitplaatsen en/of verplaatsbare tolkencabines. Combinaties worden efficiënt gerealiseerd met de automatisch draaiende en schuivende wanden. Alle scheidingswanden zijn dubbelwandig om een volledige akoestische scheiding te garanderen, zodat alle auditoriumzalen en hun combinaties tegelijkertijd afzonderlijk kunnen worden gebruikt. Zo ontstaat een 'auditorium equalizer' die perfect beantwoordt aan de vraag uit de markt.

Plenaire zalen
  nieuwe situatie pax
Auditorium      
New/connected Elysion auditorium 1 350 250
New/connected Elysion auditorium 2 650 500
New/connected Elysion auditorium 3 350 250
New/hybrid Elysion auditorium 4 750 500
Totaal   2100 1500

Mede mogelijk gemaakt door Regio Deal Brainport Eindhoven