locatie

Het Elysion Convention Center is gevestigd aan de Aalsterweg 322, 5644 RL in Eindhoven bij het Van der Valk Hotel Eindhoven. Het iconische gebouw zal het begin markeren van de Brainport Avenue, die zal lopen van het Elysion Convention Center, de nieuwe congreslocatie, via de High Tech Campus naar de campus van ASML.

Het Elysion Convention Center is strategisch gelegen tussen Eindhoven Airport en het intercity station Eindhoven Centraal Station, en is direct aangesloten op de belangrijkste openbaar vervoer lijnen. De openbaar vervoer halte 'Hotel Eindhoven' en de P&R Genneper Parken bevinden zich direct naast het Elysion Convention Center en zijn via comfortabele trottoirs in minder dan twee minuten te bereiken. De busfrequentie is vier keer per uur naar het treinstation (15 minuten afstand) en vier keer per uur naar Eindhoven Airport (40 minuten afstand). Naast deze verbindingen zijn er meerdere lokale buslijnen naar Veldhoven (via Aalst-Waalre) en Valkenswaard.

Zakelijk gezien ligt het Elysion Convention Center in het Eindhovense hart van de hightech productie industrie. De locatie is strategisch gelegen tussen ASML en de High Tech Campus (HTC) aan de westzijde en de DAG en TU/e aan de noordzijde. Dit betekent dat alle multinationale bedrijven in het gebied binnen tien minuten bereikbaar zijn met het openbaar vervoer of de auto en in het geval van de HTC zelfs te voet.

Naast het potentieel in 'TDK'- geprofileerde congressen ligt het Elysion Convention Center op een unieke plek in de stad. Het ligt op loopafstand van het HTC en de Genneper Parken is onze achtertuin. Deze groene scheiding naar de stad is een uniek beekdal met een prachtige cultuurhistorische waarde. De ambitie ten aanzien van de vitaliteit van de Genneper Parken sluit aan bij onze ambitie om energie op te doen (mentaal) en los te laten (fysiek). Elysion Convention Center wordt een markante plek voor verbinding en contact (sociaal) die een rol kan spelen als toegangspoort tot het gebied. Het park wordt niet alleen dagelijks gebruikt door Eindhovense bewoners en recreanten, maar fungeert ook als ontspanningsplek voor werknemers op de HTC. Kenniswerkers kunnen in een ontspannen omgeving hun energie weer opladen. Dit zal een unique selling point blijken te zijn voor congresbezoekers van het Elysion Convention Center. Bezoekers en deelnemers aan (inter)nationale congressen kunnen gebruik maken van de groene afdeling om te ontspannen na een intensieve dag werken of ervoor kiezen om de snelle verbinding te nemen om naar de binnenstad te gaan. Alle hotspots, zowel recreatief als cultureel, liggen op 15 minuten reisafstand.

De aanwezigheid van een groot leisure- en sportprofiel is een sterke troef van de locatie. Van oudsher is Van de Valk Hotel Eindhoven het startpunt voor fiets- en wandelrecreanten, dankzij de perfecte aansluiting op de Peel en de Kempen en de bijzondere natuurkwaliteit met de Genneper Parken als achtertuin. De Genneper Parken heeft de ambitie om de rol van Sport- en Vitaliteitscampus te versterken. De reeds gevestigde voorzieningen, zoals het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion, het Indoor Sportcentrum, de Fontys Hogeschool en de vele topsportclusters als Hockeyclub Oranje-Rood, FC Eindhoven, CTO Zuid en KNZB vormen samen een gebied waar energie wordt opgeladen, maar ook kan worden losgelaten.

Deze vitaliteit komt ook tot uiting in de programmering van de congressen. Waar Elysion Convention Center een plek is waar de bliksem inslaat, kan de directe omgeving de plek worden om op te laden of los te laten. Een wandeling tijdens de pauzes langs de bijzondere locaties in het park, zoals de Genneper Hoeve of het Prehistorisch Dorp, bootcampen in een van de sportaccommodaties voorafgaand aan een congres, waarbij een samenwerking met een van de topsportclusters of Fontys Sporthogeschool tot stand kan komen, maar ook genieten van een alternatief cultureel avondprogramma in het Parktheater. Vrijetijdsactiviteiten die niet alleen de vitaliteit van de congresganger verhogen, maar ook bijdragen aan het bezoek aan sport-, cultuur- en recreatievoorzieningen.