Elysion convention center

Elysion Convention Center, de nieuwe congreslocatie van Eindhoven komt uiterlijk eind 2025 bij Van der Valk Hotel Eindhoven. Door de komst van het Elysion Convention Center komt er een nieuw auditorium voor 1500 bezoekers, extra parkeergelegenheid en een uitbreiding van het congres hotel, allemaal op ons huidige terrein. Daarvoor wordt een deel van het bestaande hotel afgebroken, ook om meer groen toe te kunnen voegen. De bestaande uitbreidingsplannen zijn hiervoor aangepast. Achter het hotel komt nu een nieuwe toren met kamers. De extra voorzieningen voor het congrescentrum worden over de huidige laagbouw heen gebouwd.

Het iconische gebouw zal het begin van de Brainport Avenue markeren die straks loopt van het Elysion Convention Center, de nieuwe congreslocatie, via de High Tech Campus naar de campus van ASML. Het Elysion Convention Center heeft de ambitie om een plenaire zaal met een auditoriumopstelling te ontwikkelen met een capaciteit van 1.500 personen. De bestaande multifunctionele vergaderruimtes worden uitgebreid waarbij een totale oppervlakte ontstaat van 4.000 m2. Alle break-out ruimten, cateringruimten en foyers zullen naar rato worden gedimensioneerd

De naam Elysion is gekozen vanwege de verwijzing naar de Elysese velden, de verblijfplaats van de gelukzaligen in de Griekse mythologie. De etymologische verklaring van het woord vindt men in de termen enelysios (getroffen door bliksem) en to enelysion (een plaats waar de bliksem heeft ingeslagen). Dit verwijst naar de ‘vibes’ van Eindhoven. De drie zigzagsymbolen zijn een soort energiestralen, schichten of flitsen. Elke vibe staat symbool voor een merkpijler: Technologie, Design en Kennis. Samen vormen ze een gestileerde E van Eindhoven. Het borduurt ook voort op een ander iconisch gebouw: het Evoluon. Het Elysion moet een bijzondere plaats worden om samen te komen en die energie oplevert, een plaats waar innovatieve ideeën als een bliksem inslaan.

Directeur Rick Polman ‘vanaf een roze wolk’: ,,We zijn natuurlijk supertrots dat we als familiebedrijf dat al 45 jaar in Eindhoven zit, een bijdrage mogen leveren aan wat de stad in de toekomst wil zijn. Enerzijds zijn we hartstikke blij, anderzijds realiseren we ons dat het echte werk nu pas begint. Dit brengt het ook verplichtingen met zich mee. De grootste uitdaging is om een voorziening neer te zetten die zich onderscheidt, maar er ook voor te zorgen dat het goed blijft gaan met het gebied Genneper Parken. We zullen daar met de klankbordgroep van alle betrokkenen werk van maken.”

Stay tuned voor meer informatie!