Over ons

Historie

De feitelijke grondleggers van het Van der Valk-concern blijken Nicolaas van der Valk (1862) en echtgenote Elisabeth Groenewegen te zijn. Ze toverden hun melklokaal in Voorschoten om tot café met veranda. Zo konden ze de inkomsten van hun boerderij aanvullen.

Eerste hotel

Het idee bleek aan te slaan; steeds meer reizigers kwamen langs. Martinus Cornelis (1939) nam na het overlijden van zijn vader de zaak over en bouwde deze om tot een hotel. Bij hem ontstond ook het idee om elk van zijn elf kinderen een eigen zaak te geven.

Familiebedrijf

Inmiddels is het bedrijf door hun kleinkinderen en achterkleinkinderen uitgebouwd tot het grootste horeca concern van Nederland met 59 vestigingen en nog eens 25 hotels in landen verspreid over de hele wereld. In november 2010 is het boek verschenen "Van der Valk, de bewogen geschiedenis van een Nederlandse horecafamilie" waarin het historische verhaal wordt verwoord.

Bekijk ook:

Medewerkers     -    Organisatie     -     Duurzaamheid     -     Vacatures